افزایش صادرات میوه های هسته دار از کشورهای اروپایی علی رغم کاهش تولید
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی میوه به نقل از دفتر آمار و اطلاعات کشاورزی اروپا، تولید میوه های هسته دار در کشورهای اروپایی در سال 2013 با 7 درصد کاهش نسبت به سال 2012 به حدود 3/97 میلیون تن خواهد رسید. دلیل این کاهش تولید، شرایط نامساعد آب و هوایی اعلام شده است. البته کشور اسپانیا علی رغم مشکلات سرمازدگی در اواخر زمستان و اوایل بهار با افزایش تولید میوه های هسته دار روبرو بوده است.
طبق پیش بینی انجام شده، مهمترین کشورهای تولید کننده هلو و شلیل در اروپا به ترتیب ایتالیا، اسپانیا، یونان و فرانسه خواهند بود. از طرفی مهمترین کشورهای تولید کننده گیلاس و آلبالو در اروپا، کشورهای لهستان، ایتالیا، اسپانیا و یونان هستند. لازم به ذکر است که اغلب آلمان مقام چهارم تولید گیلاس و آلبالو را در اروپا داشته است که در سال 2013، این کشور جای خود را به یونان داده است.
سطح زیر کشت گیلاس و آلبالو در کشورهای اروپایی با کمی افزایش به حدود 178 هزار هکتار رسیده است اما میزان تولید در سال 2013 مانند سال 2012 یعنی حدود 784 هزار تن تخمین زده می شود.
از طرفی میزان صادرات هلو وشلیل در سال جاری، حدود 375 هزار تن و 449 میلیون دلار تخمین زده شده است که نسبت به سال قبل حدود 15 درصد رشد نشان می دهد. مشخص شده است که در سال 2013، صادرات هلو و شلیل از کشورهای اروپایی نسبت به واردات آن بیشتر خواهد بود. مهمترین کشورهای واردکننده هلو و شلیل از کشورهای اروپایی، به ترتیب روسیه، اوکراین و سوئیس می باشند.
تخمین زده شده است که صادرات گیلاس و آلبالو در کشورهای اروپایی با 8 درصد افزایش به حدود 30/7 هزار تن و 73 میلیون دلار خواهد رسید. روسیه، سوئیس و بلاروس نیز مهمترین کشورهای وارد کننده گیلاس و آلبالو از اروپا می باشند. از طرفی اروپا یکی از مهمترین مناطق واردکننده گیلاس و آلبالو در جهان نیز محسوب می شود که کشورهای ترکیه و آمریکا نقش مهمی در صادرات گیلاس و آلبالو به کشورهای اروپایی دارند.