توصيه ارقام انار جهت كاشت در مناطق عمده اناركاري
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی میوه، انار درختی نیمه گرمسیری است که در مناطق معتدله گرم نیز به خوبی کشت و پرورش می یابد. انتخاب رقم مناسب در هر منطقه یکی از مهمترین گام های اولیه در جهت تولید محصول با کمیت و کیفیت بالا است. استان های مختلف کشور از نظر تنوع ژنوتیپ ها و ارقام انار بی نظیر بوده و بایستی در هر منطقه از کشور مناسب ترین رقم انار توصیه و کشت شود. جمع بندی پژوهش های مختلف انجام شده در ارتباط با توصیه ارقام انار جهت كاشت در مناطق عمده اناركاري به صورت زیر است:
اصفهان : نادري- راوندي - ملس دانه قرمز - شيرين شهوار - آمنه خاتوني- زاغ- شيرين
ايلام : كلم
تهران : گلوباريك - ملس - قجاق - تقليد - قياسي - شيرين – يزدي- عروسك
خراسان جنوبي : شيشه كپ
خراسان رضوي : شيشه كپ – بجستاني - خزر - اردستاني - قند (مشكي) - ملس – ليلي
خوزستان : قرمز دو مزه - ملس دانه سياه - سينه پهن - شيرين پوست نازك
زنجان : دوستي - شاهوار – پوست كدوئي - ملس قرمز - ميخوش – سياه
سمنان : گلوباريك - سرخك - شهوار - يزدي - اردستاني - ملس – قرنچوك
سيستان و بلوچستان : ميخوش - گلابي - بزماني - كله گاوي - بي هسته- سنگاني- ساوه اي- لاديز
فارس : رباب - بريت - فاروق- اتابكي - كدرو(زرده انار)- قجاق – ملس( ميخوش ) – سياه- شيرين شهوار- ترش سبز- حسين آقايي - قلاتون – رمي- ابر- عروس
قزوين : شاه بار- ملس- قره گوز- سنگاني
قم : قجاق – شاه پسند(دختر حمومي )
كرمان : دانه قرمز راور - كيواني - شاهي - سياه ملس - شيرين عقدائي
كرمانشاه : بريت سفيد - ملس سوري - قمي - دانه قرمز - شيرين انار- ساوه
مازندران : كلباد( كاب دار)- شكر- ملس- لمسري (ترش كه همان انار جنگلي مي باشد)
مركزي : ملس (معمولي، تبريزي و يوسف خاني) آقامحمدعلي- آلك (شيرين و ترش)- سياه
يزد : ملس- ميخوش- شيرين شهوار- زاغ– گل– ملس دانه سياه- طوق گردن– گرچ-سوسكي