ارزش تغذیه ای انار - سلامت قلب، جلوگیری از سرطان، درمان افسردگی
انار یکی از محبوب ترین میوه های نیمه گرمسیری است که در کنار عطر و طعم منحصر به فرد خود، ارزش تغذیه ای بالا داشته و سبب بهبود سلامت عمومی بدن می گردد. این میوه در کنار انواع بری ها و برخی از میوه های گرمسیری مانند انبه به خاطر خصوصیات خاص غذایی خود جزو "میوه های برتر" (Super Fruits) شناخته می شود.
برخی از ویژگی های تغدیه ای و خواص درمانی انار در اینجا آورده شده است:
- میزان کالری این میوه در حد متوسط است. مصرف 100 گرم انار، 83 کالری برای بدن فراهم می کند که کمی بیشتر از میزان کالری سیب می باشد. این میوه فاقد کلسترول یا چربی های اشباع است.
- انار منبع غنی از فیبرهای غذایی محلول و نامحلول است، در هر 100 گرم ، حدود 4 گرم فیبر را برای بدن فراهم می کند که به گوارش آرام و بهبود مزاج کمک می کند. این میوه توسط متخصصین تغذیه در رژیم غذایی برای کاهش وزن و برنامه های کنترل کلسترول پیشنهاد شده است. گنجاندن منظم انار در رژیم غذایی، افزایش ایمنی و گردش خون را بهبود می بخشد، و بدن را در برابر سرطان ها محفاظت می نماید.
- ترکیبات تانن دار خاص مانند گراناتین B و نیز پونیکالاگین به وفور در آب انار یافت می شوند. مطالعات نشان می دهد که پونیکالاگین و تانن با مهار رادیکال های آزاد مضر، در کاهش عوامل خطر بیماری های قلبی انسان موثر هستند. این ترکیبات آنتی اکسیدانی در سلامت قلب و رگ های خونی نقش مهمی دارند. پونیکالاگین نه تنها کلسترول خون را پایین می آورد، بلکه باعث حل شدن سریع تر عوامل انسداد دهنده قلب (آترواسکلروز) نیز می گردد.
- این میوه منبع خوبی از ویتامین C است که خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارد. حدود 17 درصد از نیاز روزانه بدن انسان به ویتامین C با مصرف 100 گرم انار فراهم می شود. مصرف میوه های سرشار از ویتامین C با تقویت سیستم ایمنی، سبب افزایش مقاومت بدن در برابر عوامل عفونی می شود.
- مشخص شده است که مصرف منظم انار مقاومت بدن را در برابر سرطان پروستات، هایپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH)، دیابت و لنفوم (نوعی سرطان سیستم ایمنی بدن که سلول های لنفوسیت را درگیر می سازد) بالا می برد.
- انار منبع خوبی از بسیاری از ویتامین های حیاتی گروه های B کمپلکس مانند اسید پانتوتنیک (ویتامین B5)، فولات ها، پیریدوکسین و ویتامین K و مواد معدنی مانند کلسیم، مس، پتاسیم و منگنز است.
- ترکیبات تانن دار خاص مانند گراناتین B و نیز پونیکالاگین به وفور در آب انار یافت می شوند. مطالعات نشان می دهد که پونیکالاگین و تانن با مهار رادیکال های آزاد مضر، در کاهش عوامل خطر بیماری های قلبی انسان موثر هستند. این ترکیبات آنتی اکسیدانی در سلامت قلب و رگ های خونی نقش مهمی دارند. پونیکالاگین نه تنها کلسترول خون را پایین می آورد، باعث حل شدن سریع تر عوامل انسداد دهنده قلب (آترواسکلروز) نیز می گردند.
- در برخی تحقیقات اخیر پزشکی، بیماران قلبی با انسداد شدید شریان کاروتید مورد مطالعه قرار گرفته اند که با مصرف آب انار فشار خون آن ها 12 درصد کاهش یافته و همچنین 30 درصد از پلاک های آترواسکلروزی در قلب و عروق آنان نیز کاهش نشان داده است.
- نشان داده شده است که ترکیبات آنتی اکسیدان قوی موجود در انار سبب کاهش تجمع پلاکتی فشار خون به طور طبیعی پایین تر شده اند، که این دو از عوامل مهم در جلوگیری از حملات قلبی و سکته می باشند.
- نه تنها انار برای قلب و عروق خون مفید است، همچنین نشان داده شده است که انار سرطان سینه، سرطان پروستات، سرطان روده بزرگ، سرطان خون و برای جلوگیری از تغییرات عروقی که رشد تومور را سرعت می دهد را نیز مهار می کند. در چندید مطالعه اثرات ضد سرطانی قابل ملاحظه انار نشان داده شده است.
- آب انار حاوی ترکیبات انواع خاص فیتوشیمیایی است که باعث تحریک گیرنده های سروتونین و استروژن شده که سبب بهبود علائم افسردگی و افزایش تراکم استخوان می گردد.
جدول کامل ارزش تغذیه ای انار را اینجا مشاهده نمایید.