آلودگی اُردن به بیماری پانامایی موز- زنگ خطر جدی برای آفریقا و آمریکای لاتین
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی میوه، بیماری پانامایی موز که یکی از بیماری های قارچی مهم و خطرناک برای موز است از جنوب شرقی آسیا به کشور اُردن رسیده و برخی مناطق موزکاری این کشور را به شدت آلوده کرده است. گسترش این بیماری تا اُردن زنگ خطر را برای کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین به صدا درآورده است.
لازم به ذکر است موز فقط یک میوه خوراکی محسوب نمی شود بلکه در بسیاری از مناطق دنیا مخصوصا در آفریقا به عنوان غذای اصلی مردم نیز اهمیت دارد. بیماری پانامایی موز به دلیل آلودگی گیاه به قارچ Fusarium oxysporum f. sp. cubense ایجاد می شود و این بیماری یک قرن پیش در آمریکای لاتین شیوع پیدا نمود و باعث نابودی هکتارها موزستان گردید اما با ورود موز رقم کاوندیش (Cavendish) که به این بیماری بسیار مقاوم است کشت و کار این رقم گسترش زیادی یافت و تا حدود زیادی از گسترش این بیماری جلوگیری شد.
اگرچه کشت و کار موز در اُردن محدود بوده و از 1500 هکتار تجاوز نمی کند اما 80 درصد موزستان ها به بیماری پانامایی آلوده شده اند. اینکه چگونه این بیماری از جنوب شرقی آسیا به اُردن انتقال یافته هنوز نامشخص است.