برگزاری جشنواره علمی خرمای کشور در بم
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی میوه، جشنواره علمی خرمای کشور روز پنج شنبه 18 مهرماه در تالار اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بم برگزار گردید. این جشنواره که در ادامه برنامه های هفته فرهنگی بم برگزار گردید بصورت تخصصی به بررسی مشکلات پیش روی خرماکاران کشور بویژه در منطقه بم پرداخت.
در اوایل جلسه آقای مهندس حسین زینالصالحین، فرماندار بم، با گرامیداشت هفته فرهنگی بم به بررسی پتانسیل آن شهرستان و فعالیت های انجام شده در زمینه خرما و همچنین مشکلات پیش روی خرماکاران بم پرداخت. پس از ایشان آقای مهندس مولایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان توضیحاتی پیرامون پتانسیل خرمای بم در کشور و تسهیلات ارائه شده از طرف آن سازمان به کشاورزان استان بخصوص در جهت احداث نخلستان های جدید و جایگزینی نخلستان های درجه سوم با ارقام مناسب و همچنین بخش صنایع و فرآوری خرما ارائه نمود.
سپس آقای مهندس پریچهر مدیر دفتر میوه های معاونت تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی ضمن ارائه گزارشی از وضعیت خرمای ایران، پاسخگوی برخی کشاورزان و دانشگاهیان در زمینه استفاده از ارقام جدید خرما و برخی مشکلات مشاهده شده از نهال های کشت بافتی خرما در استان کرمان بود. ایشان همچنین توضیحاتی درباره چگونگی ارائه تسهیلات لازم برای انجام پروژه های تحقیقاتی در زمینه کشت بافت خرمای رقم مجول و پیدانمودن ماده ای جدید برای جایگزین کردن ماده متیل بروماید در ضدعفونی خرما ارائه نمود. پریچهر ضمن تاکید بر اهمیت خرمای رقم مجول و مشکلات ازدیاد این رقم از طریق کشت بافت و همچنین ممنوعیت استفاده از ماده متیل بروماید در ضدعفونی خرما تا پایان سال آینده، خواستار انجام تحقیقات جدی و هدفمند توسط متخصصین کشور گردید.
در ادامه جلسه آقای مهندس پورخاتون دبیر کانون هماهنگی دانش و صنعت خرمای کشور گزارشی از فعالیت های انجام شده توسط کانون و برنامه های آن برای پیشبرد اهداف سند نقشه راه خرمای کشور ارائه نمود. او اشاره نمود که نقشه راه خرمای کشور که پس از ساعت ها کار کارشناسی و بررسی های تخصصی، سال گذشته تصویب و توسط معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری رونمایی گردیده است بایستی محور فعالیت های آتی همه بخش های مرتبط با صنعت خرما باشد. پورخاتون ضمن ارائه توضیحات لازم در زمینه تجاری سازی طرح های تحقیقاتی از موفقیت برخی طرح ها برای تجاری شدن و انجام قرارداد با بخش خصوصی و صنعت خبر داد.
در پایان جلسه گزارشی از آفت قرنطینه ای سوسک سرخرطومی حنایی خرما در استان سیستان و بلوچستان و راه های کنترل آن ارائه گردید. این جشنواره علمی با برخی برنامه های فرهنگی بصورت میان برنامه نیز همراه بود.