تفاهم نامه پذیرش محصولات ارگانیک بین ژاپن و آمریکا
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی میوه به نقل از روزنامه واشنگتن پست، ژاپن و آمریکا اخیرا تفاهم نامه ای امضا کرده اند که بر اساس آن برای صادرات و واردات هریک از محصولات ارگانیک بین این دو کشور فقط تاییدیه رسمی بخش کشاورزی کشور صادرکننده کافی می باشد. دلیل این تصمیم استاندارهای کاملا مشابه برای تولید محصولات ارگانیک این دو کشور اعلام شده است. با این وجود مقررات کشور ژاپن تا حدودی سخت گیرانه تر از آمریکا اعلام شده است. ژاپن اعلام کرده است که استفاده از ماده لیگونوم سولفونات (Ligonum sulfonate) که برای پس از برداشت میوه ها بکار می رود و یا کود اسید هیومیک (Alkali-extracted humic acid) که برای بهبود رشد واریته های گیاهی بکار می رود برای محصولات با عنوان ارگانیک نیز ممنوع است. این در حالی است که آمریکا استفاده از این مواد را در تولید محصولات ارگانیک ممنوع نکرده است.
لازم به ذکر است آمریکا سالانه 80 میلیون دلار محصولات ارگانیک به ژاپن صادر می نماید و بخش کشاورزی آمریکا (USDA) اعلام کرده است که آمریکا به بازار آسیا بسیار امیدوار بوده و تفاهم نامه جدید امکان صادرات سالانه 250 میلیون دلارمحصولات ارگانیک آمریکا را طی 10 سال آینده به کشور ژاپن فراهم می نماید.