گرم شدن جهانی و کیفیت سیب – کاهش سفتی، افزایش شیرینی میوه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی میوه، نتایج بررسی دمایی چهل ساله در ژاپن نشان می دهد که گرم شدن جهانی هوا سبب نرم شدن بافت و شیرین تر شدن طعم سیب می شود. این بررسی ها از سال 2010-1970 در دو باغ متفاوت سیب و روی دو رقم مختلف در ژاپن انجام شده است.
باغ های مورد بررسی در شهرهای ناگانو و آئوموری ژاپن بوده که به ترتیب در هر ده سال به طور متوسط 0/31 و 0/34 درجه سانتیگراد افزایش دما را گزارش کرده اند. در این باغات شرایط مدیریتی در تمام دوره بررسی ثابت نگه داشته شده است.
تجزیه و تحلیل داده ها نشان داده است که با گرم شدن جهانی هوا میزان اسیدیته، سفتی بافت و عارضه آب گز شدن میوه کاهش یافته اما در طول زمان میزان قند افزایش می یابد.
مطالعات قبلی نشان داده بود که گرم شدن جهانی هوا ، سبب گلدهی زودتر درختان سیب شده ضمن اینکه در زمان برداشت این درختان را با تغییرات دمایی و بارندگی مواجه می سازد.
طبق گزارش فائو (2011)، حدود 75 میلیون تن سیب در جهان برداشت می شود و با توجه به ذائقه اکثر مردم جهان که سیب های ترد و شیرین را ترجیح می دهند، به نظر می رسد که شیرین شدن میوه یک تغییر مثبت و کاهش سفتی میوه یک تغییر منفی باشد.